Hlavní obsah

Americký biolog zachránil tonoucího medvěda holýma rukama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TAMPA

Biolog Adam Warwick miluje zvířata stejně jako lidi. Když spatřil ve vodách Karibského zálivu tonoucího černého medvěda, neváhal a skočil za ním. Při záchraně zhruba 180 kilogramů vážícího baribala se mohl spoléhat jen na své holé ruce. Medvěda ale nakonec dokázal odvléct až na pobřeží.

Foto: Profimedia.cz

Biolog prokázal obrovskou odvahu, když se vydal medvědovi pomoci. Ilustrační foto.

Článek

Chlupáče bojujícího s mořskými proudy spatřili obyvatelé pobřeží poblíž Alligator Point – menšího poloostrova asi se stovkou domů.

Medvěda předtím na souši zasáhla střela s uspávacím prostředkem. Jenže šelma se v opojení vřítila do vod Mexického zálivu. Jakmile začala sedativa působit, medvěd přestal plavat a hrozilo mu utonutí.

„Nebyl jsem si jistý tím, co dělám, když jsem tam skočil. Bylo to chvilkové rozhodnutí. Mými žilami pumpoval adrenalin, když jsem viděl medvěda ve vodě,“ popisoval kritické chvíle Warwick. Podle biologa ale medvědovo tělo dobře splývalo na hladině, takže bylo snadné ho dovléct k pobřeží.

„Bylo snazší táhnout medvěda v hloubce metr dvacet než ho vyvléct na suchou zem,“ dodal Warwick. Chlupáče pak zoologové převezli do Národního parku Osceola poblíž Lake City.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám