Hlavní obsah

Topmodelka ve svých verších toužila létat, vyskočila z devátého patra

Novinky, jky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK
Aktualizováno

Skokem z balkónu v devátém podlaží newyorského domu ukončila v sobotu v půl třetí odpoledne tamějšího času svůj život teprve dvacetiletá topmodelka, původem z Kazachstánu Ruslana Koršunovová. Policejní vyšetřování v neděli prokázalo, že skutečně šlo o sebevraždu. Koršunovová byla tváří mnoha světových módních značek, například Christian Dior, DKNY či Vera Wang.

Foto: Profimedia.cz

Modelka chodila přehlídky pro známé světové značky.

Článek

V básních, které psala, se objevovaly mimo jiné verše o tom, že sní o létání.

Ruslana Koršunovová žila v New Yorku ve čtvrti Lower Manhattan. Policisté v jejím bytě nenašli žádné stopy po boji. U jejího domu stálo v době sebevraždy lešení a všechny balkóny byly překryty ochrannou síťovinou. Na jejím balkóně byla síťovina po sebevraždě rozříznutá.

Koršunovová pracovala pro elitní modelingovou agenturu IMG, která zastupuje mimo jiné například Kate Mossovou či Heidi Klumovou. Vystupovala v reklamách firem DKNY, Marc Jacobs, Vera Wang a Christian Dior. Modelingu se začala věnovat v roce 2003, kdy si ji agentura zcela náhodou našla v jejím rodném městě Almaty v Kazachstánu.

S přítelem se dívali na romantický film

Její sebevraždou je otřesen mimo jiné i její čtyřiadvacetiletý přítel Artem Perčenok, který ji domů dovezl v pět ráno poté, co se prý dodívali na film Duch. Blízcí přátelé modelky tvrdí, že sebevraždě nemohou uvěřit už proto, že byla neustále usměvavá a depresemi netrpěla.

Záběr pořízený z televizního vysílání zachycuje zakryté tělo modelky po skoku z devátého patra.foto: ČTK/AP

Koršunovová se objevila mimo jiné na přebalech ruského Vogue či francouzského Elle. Sebevraždu spáchala pouhé tři dny před svými jednadvacátými narozeninami. Ve chvíli smrti na sobě měla modré džíny a růžový top, boty žádné neměla.

Kira Titiněvová, Ruslanina kamarádka z rodného města, tvrdí, že by se Koršunovová nikdy sama nezabila. "Nikdy by si sama život nevzala, život bezmezně milovala. Ještě v pátek večer jsme spolu mluvily po telefonu a drbaly," řekla Titiněvová.

Cítila se ztracená

Dle jednoho z přátel Koršunovová brala za přehlídku průměrně asi 80 tisíc korun a část peněz vždy posílala domů do Kazachstánu své rodině. Další nejmenovaný zdroj dodává, že se modelka právě vrátila z modelingové práce v Paříži a zdála se být v sedmém nebi. "Nebyla žádná znamení, která by něco podobného naznačila. To je to, co mě dovádí k šílenství," řekl zdroj.

:. Koršunovová pracovala pro stejnou agenturu jako třeba Kate Mossová.foto: Profimedia

Vrátný domu Mahmoud Nakeeb potvrzuje, že když se Kuršunovová v ranních hodinách vrátila, tak se usmívala a nezaregistroval ani náznak deprese. Na jednom webu si ovšem v posledních měsících stěžovala, že se cítí ztracená.

Verše, které modelka v tomto roce zveřejnila na webu

„Bolí mě to, jako kdyby někdo vzal část mého já a pak ji roztrhal, pošlapal a vyhodil. Sním o tom, že létám, ale moje duha je tak daleko.“

„Jsem tak ztracená, najdu se vůbec někdy? Jsem čarodějnice! Jsem čarodějnice! Nezáleží na tom, co si myslíš. Já vím. Já vím, proč mé vztahy vždycky skončí. Jsem nepředvídatelná. Ale proč mám strach?“

„Láska je slepá, zapálí ti srdce. Nepleť si lásku s touhou. Láska je slunce, touha je jen tělo. Touha tě omráčí, láska tě posílí“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám