Hlavní obsah

Švédský školák nepozval spolužáky na oslavu, stížnost řeší parlament

LUND

Osmiletý školák ve Švédsku způsobil nevídaný poprask tím, že nepozval dva ze svých spolužáků na svou narozeninovou oslavu. Představitelé školy, kterou chlapec navštěvuje, se obrátili se žádostí o stanovisko až na švédský parlament. Tvrdí, že chlapec nepozvané spolužáky diskriminoval.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zástupci školy v jihošvédském Lundu trvají na tom, že pokud chlapec rozdával pozvánky v prostorách školy, nesměl se při tom dopustit žádné diskriminace.

Chlapec rozdával své pozvánky během hodiny, jakmile učitelka viděla, že dva jeho spolužáci pozvánku nedostali, všechny pozvánky mu zabavila.

Proti tomuto postupu se zase ohradil chlapcův otec, který se rovněž obrátil na švédský parlament a poslal stížnost parlamentnímu ombudsmanovi. Podle něj jeho syn své dva spolužáky vynechal proto, že ani oni jej v minulosti nepozvali na svou party.

"Můj syn z toho byl docela špatný," řekl otec švédskému listu Sydsvenskan. "Nikdo nemá právo zabavovat tímto způsobem něčí majetek, to je jako kdyby mu vzali jeho poštu," dodal.

Verdikt v této záležitosti se očekává do září ještě před začátkem příštího školního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám