Hlavní obsah

Karel Gott uctil památku kamaráda Karla Svobody

Právo, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamětní desku, věnovanou zesnulému Karlu Svobodovi, odhalil při oslavě druhých narozenin svého muzea Gottland Karel Gott (68). Svobodova vdova odjela z oslavy předčasně s ostudou.

Článek

Hitmaker Karel Svoboda, který loni v lednu spáchal sebevraždu, stál nejen za řadou Gottových hitů, ale byl i jeho letitým kamarádem. „Nelze vyjádřit slovy, co pro mě Karel znamenal, ale tohle snad alespoň zčásti vyjádří moji úctu a obdiv,“ prohlásil Mistr, když slavnostně odhalil kamennou památku na zesnulého přítele.

Kromě desky přibyla v expozici jevanského muzea nová vitráž, věnovaná právě Svobodovi a jeho spolupráci s Gottem. Dominuje jí skladatelův portrét, který mu Mistr věnoval před dvěma lety, při slavnostním otevření Gottlandu.

Vzhledem k okolnostem nemohla na oslavě druhého výročí památníku chybět ani Svobodova vdova Vendula (33). Dorazila i s tříletým synem Jakubem, a tím si připravila peklo na zemi. Nezvladatelný čertík běhal jako vítr, z mámina napomínání si dělal legraci a zoufalá Vendula nestačila napravovat spoušť, kterou za sebou nechával.

Karel Gott s Vendulou Svobodovou při oslavě druhých narozenin svého muzea Gottland. Foto: Michaela Feuereislová

Ostuda vyvrcholila, když Kuba před Gottovými nejnovějšími obrazy zavřískal: „Mami, já jim chci ukázat pindíka!“ Vendula zrudla, přeskočila provazy a drapla synka dřív, než se stačil svléknout. Vzápětí s ním radši odjela domů, ani nepočkala na odhalení manželovy výstavy.

Všechny své ženy nechal Mistr tentokrát doma. Nejmladší dceři Nelly Sofii jsou totiž teprve čtyři týdny a dvouletá Charlotte Ella o společnost zatím moc nestojí, takže s nimi zpěvákova manželka Ivana (33) zůstala doma. „Děti jsou ještě malé a Ivana stejně nikdy nikam nechodí,“ nechal se slyšet jeden jeho přítel. Přesto si Gott oslavu užíval ve společnosti půvabných dívek. Do Gottlandu ho totiž už tradičně doprovodily mažoretky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám