Hlavní obsah

OBRAZEM: Číňané vypustili do vzduchu létající talíř

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Čínská firma představila létající talíř na dálkové ovládání. Nejde ovšem o nějaký model, ale o fungující více než metr velký předmět, který může pomáhat při přírodních katastrofách. Létající talíř, kterému se od výrobce nedostalo žádného speciálního pojmenování, může vzlétnout až do výšky 1050 metrů nad zemí.

Foto: Profimedia.cz

Start byl úspěšný hned na poprvé.

Článek

Čínská společnost The Harbin Smart Special Aerocraft Company utratila během dvanáctiletého vývoje speciálního létajícího talíře v přepočtu více než 60 miliónů korun. Podivné vznášedlo má asi 130 centimetrů v průměru a během testu se úspěšně vznesl nad čínské město Harbin.

:. Létající talíř startoval z místního stadiónu.foto: Profimedia

Stroj je vytvořen tak, aby mohl monitorovat lesní požáry a řídit evakuace z vysokopodlažních budov. Ve vzduchu bude moci talíř setrvat až 40 minut, přičemž jeho maximální rychlost nepřesáhne 80 km/h.

Stroj bude také moci pořizovat ve vzduchu fotografie a bude tak moci pomáhat i při geologických výzkumech.

:. Start byl úspěšný hned napoprvé.foto: Profimedia

Malé množství létajících talířů se dostane do prodeje v září, cena zatím nebyla určena. Vznášedlo může být buď ovládáno dálkově či může proletět dopředu naplánovanou trasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám