Hlavní obsah

Z kostela v Maďarsku zmizel bez povšimnutí tři metráky vážící zvon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Policie v Maďarsku vyšetřuje případ téměř zázračného zmizení tři sta kilogramů vážícího zvonu. Odlitek z bronzu se totiž ztratil bez povšimnutí z kostelní věže. Obří zvon by přitom muselo z více než dvacetimetrové výšky snášet velké množství silných mužů. V Kehidakustány si však nikdo ničeho nevšiml. A kdyby ráno otec Peter Bottyan nemusel jít vyzvánět, ztrátu zvonu by asi nezjistili na farnosti ještě řadu dní.

Článek

„Nedokážeme to vůbec pochopit. Ten zvon byl téměř 21 metrů vysoko na věži a byl by potřeba jeřáb a desítky mužů, aby ho sundali. Nikdo nikoho ale neviděl ani neslyšel a nemáme žádné záznamy, že by se tu nějaký jeřáb v oblasti pohyboval už celou věčnost. Je to celé záhadné,“ uvedl mluvčí policie z obce Kehidakustány.

Nevelká obce je známá zejména tím, že se v ní nacházejí termální lázně Kehida. Vesnice leží asi dvacet kilometrů severozápadně od Balatonu. V širokém okolí se prověřují všichni výkupci kovů, ale s třísetkilogramovým bronzovým obrem se zatím nikdo neobjevil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám