Hlavní obsah

Babička porodila v Austrálii zdravá trojčata

– BRISBANE

Zdravá trojčata porodila šestačtyřicetiletá Australanka, která už je sama babičkou. S odvoláním na nemocniční zdroje to oznámila agentura AFP. Janelle Perryová, těhotněla přirozenou cestou. Trojčata porodila císařským řezem minulý čtvrtek v nemocnici v Brisbane. A to ženě lékaři ještě poměrně nedávno tvrdili, že jsou její šance na porod dalšího dítěte jen velmi nízké.

Článek

"Můžu potvrdit, že se jedná o tři chlapce, kteří jsou zřejmě identickými trojčaty," řekl mluvčí nemocnice.

S novorozenými Cooperem, Kylem a Jordanem už má paní Perryová celkem osm dětí. Čtyři z nich jsou z prvního manželství a nyní jim je od dvaceti do třiceti let - dvě už mají vlastní potomky a paní Perryová je tak dvojnásobnou babičkou. Ze současného vztahu s přítelem Robertem má čtyřletou dceru Rebeccu.

S přítelem se prý pokoušela otěhotnět dva roky, jenže lékaři jí řekli, že šance na dítě je u ní zhruba pětiprocentní. Ale pak se jí narodila Rebecca a po čtyřech letech se dozvěděla, že je znovu těhotná - a hned s trojčaty. "V listopadu mi Rebecca pořád opakovala: 'Máš v bříšku tři miminka. Jedno pro mě, jedno pro tátu a jedno pro tebe,'" vzpomíná na chvíli, kdy lékaři těhotenství potvrdili.

Podle Davida Molloye, australského odborníka na fertilitu, je šance na početí trojčat přirozenou cestou ve 46 letech nepochybně "mnohem menší než vyhrát jackpot".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám