Hlavní obsah

Světový kuchař zaplavil australskou televizní show vulgaritami

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANBERRA

O rozruch v australském parlamentu se postaral známý kuchař Gordon Ramsay, který okořenil jedno z pokračování své televizní show Kitchen Nightmares (Kuchyňské noční můry) záplavou ostrých výrazů.

Foto: Profimedia.cz

Gordon Ramsay

Článek

Senátor Cory Barnardi si stěžoval, že Ramsay během čtyřicetiminutového pořadu použil 80krát, tedy dvakrát za minutu, „slovo začínající písmenem F“. „A nemám na mysli slovo fondue,“ dodal v narážce na vulgární výraz fuck používaný v anglosaském světě.

Na zmíněný pořad přišla řada negativních reakcí od veřejnosti. Divákům se nelíbila nejen jeho neurvalá mluva, ale i celkově „agresivní“ vystupování. Senátní výbor, jenž se zabývá kulturou mediální produkce, proto požaduje, aby u všech australských televizních kanálů byly vytvořeny „technické systémy na ochranu dětí“.

Směrnice pro používání hrubých výrazů v televizi musejí být „formulovány jasněji“ a také vláda by měla přehodnotit pravidla, jimiž se řídí sdělovací prostředky, požadovali senátoři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám