Hlavní obsah

Angličanka dostala účet za elektřinu ve výši 2,75 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Číslo devadesát následované šesti nulami by jistě rád viděl každý, zvláště na výpisu z banky. Jistá Alison Turnerová z Cambridge ale viděla tuto cifru poté, co rozbalila obálku s vyúčtováním za elektřinu. Dodavatel jí v přiloženém dopise tvrdil, že dluží firmě nedoplatek dosahující v přepočtu 2,75 miliardy korun. To by ale musela nechat světla ve svém bytě svítit nepřetržitě asi tak dvě tisíciletí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Na takto vysoký učet by musela žena v bytě svítit asi 1900 let. Ilustrační foto.

Článek

Matka dvou dětí sice vyvalila oči, že jí málem vypadaly z důlků, ale brzy se uklidnila, zvláště poté, co zkontrolovala svůj měřič doma.

"Vím, že v současnosti chodí vysoké účty za elektřinu, ale tohle bylo šílené. Byla jsem tak šokovaná, mírně řečeno. Mají velké štěstí, že to neposlali nějakému důchodci, mohlo by se to pěkně zvrhnout. Já bych od nich žádný takový dopis ani neměla dostat, protože jim platím zálohy,“ svěřila Turnerová britskému listu Daily Mirror.

"Máme systém na to, aby se nám tyto chyby nestávaly, takže vám ani nedokážu říct, jak k tomu došlo. Bereme vyúčtování zákazníků velmi vážně a tuto chybu prošetříme,“ uvedla deníku mluvčí společnosti Npower.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám