Hlavní obsah

Fanynky skupiny Tokio Hotel demonstrovaly v Ostravě

Právo, jog
OSTRAVA

Desítky mladých fanynek německé chlapecké skupiny Tokio Hotel v sobotu odpoledne v centru Ostravy demonstrovaly za koncert svých idolů v České republice. Doufají, že si akce všimnou tuzemští pořadatelé koncertů nebo dokonce manažeři německých hvězdiček a splní jejich sen.

Článek

Kapela vystupovala v České republice loni v dubnu, ale návštěvnost zdaleka nesplnila očekávání pořadatelů. Ti se proto do opětovného pořádání koncertu vůbec nehrnou. „Koncerty byly úžasné, ale konaly se hned za sebou v Praze a v Ostravě, takže se zájem tříštil. Kdyby uspořádali jedno vystoupení, hala by se určitě zaplnila,“ argumentuje 16letá Veronika Tumakovová z Ostravy-Michálkovic.

Na Masarykově náměstí se nejprve sešlo asi třicet dívek, postupně přicházely další. „Jsou tady holky z Ostravska, Novojičínska, Krnova, Brna, ještě čekáme na další z Opavska, bude nás asi padesát. Hodně dívek nestihlo přijet z koncertu Tokio Hotel v německém Dortmundu,“ počítá 15letá Violeta Siřišťová z Bartošovic na Novojičínsku. Chodí ještě na základní školu, ale od září nastoupí na policejní školu v Holešově.

Dívky marně psaly i kapele

I když se od pravověrných fanynek odlišuje tím, že nenosí typicky natupírovaný účes, právě ona je jednou z iniciátorek demonstrace, o kterém mají vědět i na ostravském magistrátu. „Hlásili jsme to. Už jsme tady ale potřetí a pořád nic,“ přiznává Siřišťová. Dodává, že dokonce psaly i skupině, jenže marně. „Píšou jim tisíce lidí z celého světa, takže se v tom množství ztratíme. Sázíme na média. Když o nás napíšete, snad se někdo ke koncertu odhodlá.“

Pozicí mladíků z Tokio Hotel nemůže otřást naprosto nic. Například když se zeptáte, co si dívky počnou, až se skupina jako většina podobných seskupení rozpadne, okamžitě se ozve nesouhlasné pištění: „Néééé, Tokio Hotel se nikdy nerozpadne. Prostě nesmí.“

Okolo procházející lidé brali netradiční demonstraci s nadhledem. Někdo se pobaveně usmíval, jiní  obraceli oči v sloup. „Máme demokracii, takže si každý může demonstrovat za co chce. Nás by jistě hnali, kdybychom se kdysi chtěli takhle dožadovat třeba Beatles,“ vzpomínal 62letý Václav Kocián z Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám