Hlavní obsah

VIDEO: Nejvlivnějšími lidmi jsou Oprah Winfreyová a Tiger Woods

Hvězda americké televizní talkshow Oprah Winfreyová letos obsadila špičku žebříčku nejvlivnějších celebrit světa, který sestavuje časopis Forbes. Stejná pozice jí patřila už loni a v minulosti s přestávkami dokonce už třikrát. Druhou příčku letošního seznamu připsal magazín golfovému mágovi Tigeru Woodsovi - také už podruhé v řadě.

Článek

Třetí je hollywoodská herečka Angelina Jolie, zatímco její partner Brad Pitt první desítku uzavírá. Do té se dostal ještě jeden pár, zpěvačka Beyoncé Knowlesová na čtvrté pozici a rapper Jay-Z na sedmé. Desítku nejvlivnějších celebrit ještě doplňuje anglický fotbalista David Beckham na páté příčce, americký herec Johnny Depp na šesté, britská hudební skupina The Police na osmé a britská autorka příběhů čarodějnického učně Harryho Pottera J.K. Rowlingová na deváté.

"Letošní umístění Oprah Winfreyové a Tigera Woodse není žádným překvapením, jsou i na špičce žebříčku příjmů," konstatoval Matthew Miller z magazínu Forbes. I když právě příjmy hrály důležitou roli při sestavování žebříčku, autoři přihlíželi i k dalším aspektům, například k frekvenci výskytu informací o sledovaných osobnostech na webu.

Píše se hlavně o Jolie

Winfreyová si v loňském roce přišla na 275 miliónů dolarů, Woods na 115 miliónů a Knowlesová na 80 miliónů. Beckham si v roce 2007 dokázal vydělat 50 miliónů dolarů, Depp ale o 27 miliónů více, Jay-Z 80 miliónů a The Police 115 miliónů dolarů. Jolie měla sice loňský příjem jen 14 miliónů dolarů a Pitt jen 20 miliónů, ale popularita páru se čtyřmi dětmi a s dalšími dvojčátky na cestě je v žebříčku vlivu vynesla hodně vysoko.

"Pokud by si Jolie přišla o nějaký ten milión dolarů navíc, zřejmě by se dostala ještě výš, protože množství titulních stránek magazínů, na nichž se loni objevila, a počet zmínek, které o ní přinesl tisk, daleko překonal kohokoli ostatního v čele seznamu," míní Miller.

Nejvíce vydělala Rowlingová

Naproti tomu Rowlingová si loni přišla na bezkonkurenčních 300 miliónů dolarů, k nárůstu popularity a vlivu jí to ale nepomohlo.

Letošní seznam nejvlivnějších celebrit zahrnuje 20 filmových herců, 20 sportovců, deset hudebníků, deset moderátorů televizních talkshow a deset televizních herců, pětici mladičkých hvězdiček, pět režisérů a producentů, pět osobností společenského života, čtyři spisovatele, čtyři manažery z oblasti hip hopu, čtyři šéfkuchaře a tři modelky.

První desítka seznamu nejvlivnějších světových celebrit roku 2008 podle magazínu Forbes
1.Oprah Winfreyová
2.Tiger Woods
3.Angelina Jolie
4.Beyoncé Knowlesová
6.David Beckham
6.Johnny Depp
7.Jay-Z
8.The Police
9.J.K. Rowlingová
10.Brad Pitt

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám