Hlavní obsah

Muž po hádce s partnerkou spálil bankovky v hodnotě 17 tisíc liber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Hádka kvůli penězům se nevyplatila jisté Gabrielle Augustynowiczové žijící v anglickém Sherwoodu. Její partner se totiž po neshodách týkajících se společných financí zavřel v pokoji a rozhodl se spálit úspory. Popelem tak v jednu chvíli lehlo 17 tisíc liber – asi 525 tisíc korun.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Muž zapálil ve vzteku 17 tisíc liber.

Článek

Incident se odehrál loni v létě, ale teprve nyní třiašedesátiletý Leo Casey stanul kvůli případu u Korunního soudu. Tam byl předveden jako obviněný ze žhářství a nedbalosti. Po shledání vinným byl odsouzen k osmnácti měsícům veřejně prospěšných prací, během celého období navíc bude podléhat dohledu supervizora.

Policie muže před rokem zastihla při záchvatu zuřivosti. Senior stál u okna a vyhazoval z něj podpálené svazky dvacetilibrových bankovek. Po chvíli začal vycházet z pokoje kouř, ten pocházel z plamene, jenž pohltil celkem sedmnáct tisíc liber.

„Ztráta pro vás je v tomto případě někde kolem sedmnácti tisíc liber. Což je ohromná škoda,“ komentoval soudce případ podle BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám