Hlavní obsah

Z vajíčka určeného na omeletu se vylíhnul pštros emu

– LONDÝN
Novinky, jky

Gillian Stonová z britského městečka Bexhill přivedla na svět malého pštrosa emu. V obchodě si koupila tři vejce jako luxusní jídlo a rozhodla se vyzkoušet, zda by se z nich něco nemohlo vylíhnout. Vajíčka umístila do inkubátoru a z jednoho z nich se opravdu vyklubal pštros emu, kterému dala jméno Osborne.

Foto: Profimedia.cz

Pštros emu

Článek

Z malého Osborna se stal ze dne na den největší mazlíček celé rodiny.

Žena si domů přivezla tři velká zelená vejce ze speciální farmy na Ostrově duchů a umístila je do inkubátoru v kuchyni. Ze dvou z nich se nic nevyklubalo, ale z toho třetího po 52 dnech vystrčil hlavu malý Osborne.

Nejdříve musela žena Osborna ručně krmit a bála se o jeho život, ale nyní, když je devět dní starý, tak už začíná doufat, že se jí podaří najít pro něj partnerku.

"Rozhodli jsme se vajíčka riskovat a vložili jsme je do inkubátorů. Se štěstím se pak vylíhl malý Osborne. Měla z něj být obyčejná omeleta, ale nyní už roste a bude z něj pořádný emu," řekla Stonová.

Osborne bude přes dva metry vysoký

Až Osborne vyroste, tak bude přes dva metry vysoký a bude se muset brzy z domu paní Stonové odstěhovat.

Rodinní přátelé ovšem novým mazlíčkem překvapeni vůbec nejsou. "Už přišla domů se vším možným. Měli už kuřátka, jehně a dokonce jsme jednou ve sprše viděli kachnu," řekla rodinná známá Jenny Coshamová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám