Hlavní obsah

Z pacientova nádoru se vyklubala 25 let stará chirurgická rouška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKYO

Japonští lékaři, kteří odstraňovali devětačtyřicetiletému muži nádor, pro něj měli po operaci dobrou i špatnou zprávu. Ta dobrá byla, že nemá rakovinu. Ta špatná byla, že trpěl cizím zaviněním . „Nádor“, který ho celých 25 let trápil, byla ve skutečnosti zapomenutá chirurgická rouška.

Článek

Pacient roušku nosil ve svých útrobách od roku 1983, kdy ji v něm zapomněli chirurgové nemocnice Asahi General v prefektuře Chiba při rutinní operaci žaludečních vředů. Muž, který už déle trpěl bolestmi v břišní oblasti, se konečně odhodlal vyhledat pomoc a když vyšetření odhalilo, že má v žaludku osmicentimetrový nádor, rozhodl se podstoupit operaci.

Jak uvádí agentura AFP, až na operačním stole se zjistilo, že nádor je vlastně kus látky. „Rouška měla zelenavě modrou barvu, ale není zcela jistá, že to je barva původní,“ řekl mluvčí nemocnice Asahi General.

Dodal, že se muži představitelé nemocnice již omluvili. Pacient prý nemocnici nehodlá žalovat, ale nemocnice sama s ním jedná o možné náhradě škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám