Hlavní obsah

VIDEO: V centru Ostravy zamrzly desítky postav

Právo, jog
OSTRAVA

Zhruba čtyřicet lidí na Masarykově náměstí v centru Ostravy dnes odpoledne na povel „zamrzlo“ a vydrželo tak dvě minuty. I v tuzemsku se tak šíří v zahraničí oblíbená recesní disciplína freezing.

Foto: jog, Právo

Recesisté v centru Ostravy na dvě minuty zamrzli.

Článek

Do neobvyklé akce se pustili členové studentského recesního seskupení s názvem Zvěřinec pod rododendronem. „Viděli jsme video z New Yorku a moc se nám freezing zalíbil. Rozhodli jsme se něco takového zkusit i v Ostravě,“ vysvětlila 17letá Martina Fuziková a přidala se její spolužačka z druhého ročníku Jazykového gymnázia Pavla Tigrida v Ostravě-Porubě Kateřina Burová: „Dokonce jsem přesvědčila mamku, aby přišla. Sice se někde schovává, ale ona nezkazí žádnou legraci.“

Když úderem patnácté hodiny vjela na náměstí dívka na koloběžce a začala pískat, okamžitě všichni v různých pozicích strnuli. Někdo právě ukazoval do dáli, jiný zase stál u vodotrysků a některé dvojice využily dvouminutové nehybnosti k dlouhému polibku. „Já zrovna pila, když se ozval signál, takže jsem tak zůstala. Nejtěžší bylo, abych se nezačala smát,“ hodnotila 17letá Denisa Kubecová.

Okolo procházející lidé se v úžasu zastavovali a pátrali po příčině nezvyklého jevu. „Nejprve jsem to považoval za nějaké ulítnuté umělecké dílo, ale pak mi došlo, že to je recese. Pořád lepší, když mladí blbnou takhle, než aby někde něco rozbíjeli nebo řvali. To se mi líbí,“ komentoval úkaz Václav Vahala z Ostravy.

Freezing v tuzemsku vyzkoušeli například už v Praze nebo v Brně, ostravská skupina nyní spřádá plány na další vylomeniny. Kromě opakování „zamrznutí“ v mnohem větším počtu chtějí mladí vyzkoušet objímání zdarma, při kterém označení lidé začnou objímat všechny okolo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám