Hlavní obsah

Idoly dětí jsou Ewa Farna, Zlata Adamovská a Gipsy.cz

– PRAHA
Novinky, jky

České děti mají v současné době nejraději hrdinky televizního seriálu Ordinace v růžové zahradě Zlatu Adamovskou a Danielu Šinkorovou. V přízni dětí dále zpěvačka Ewa Farna střídá Anetu Langerovou. Ukazují to předběžné výsledky ankety Jetix Kids Awards 2008, ve které hlasuje týdně až 7 tisíc dětí.

Článek

Mezi dětské idoly se překvapivě tento rok zařadila rapperská skupina Gipsy.cz, nováček v anketě. Stejně tak u dětských diváků boduje mladičká zpěvačka Ewa Farna, která dokonce nechala zapomenout i na superstar Anetu Langerovou.

Stejně jako v minulých ročnících soupeří o přízeň dětských diváků Karel Gott a prezident Václav Klaus, stálice ankety.

Od počátku května, kdy bylo hlasování odstartováno, dá za jediný týden hlasy svým nejoblíbenějším hvězdám pět až sedm tisíc dětí. Loni se ankety zúčastnilo 25 000 dětských diváků. Své idoly mohou letos volit do 15. června.

Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční 22. června a bude spojeno s velkolepou show. Moderovat ji bude Leoš Mareš a během ní se děti setkají i s mnohými dalšími populárními osobnostmi. Vstup bude zdarma.

Psycholožka: vidí v nich své matky

Podle dětské psycholožky Václavy Masákové z Pedagogicko-psychologické poradny pro Prahu 1, 2 a 4 mají děti rády Zlatu Adamovskou a Danielu Šinkorovou, protože jim připomínají jejich maminky.

„Navíc obě herečky hrají lékařky, jedna dokonce dětskou, a děti touží po tom, aby je někdo opatroval. To role těchto dvou hereček splňují a děti tak mají k seriálovým doktorkám důvěru, protože obě pečují o druhé,” řekla Masáková.

Odliv dětské přízně zaznamenal hokejista Jaromír Jágr. Václava Masáková uvedla, že je to hlavně tím, že se hráč méně objevuje v českých médiích a děti na něj zapomínají. „Kdyby hrál na mistrovství světa a my bychom tam získali medaili, měl by naopak velkou šanci v anketě zvítězit,” dodala s úsměvem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám