Hlavní obsah

Smrtelně nemocný Brit vyhrál 155 tisíc v sázce, že se dožije června

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Smrtelně nemocný Jon Matthews má teprve osmapadesát, přesto čeká každým dnem na smrt. Před osmi měsíci mu lékaři navíc tvrdili, že se nedožije ani Vánoc. Jenže Angličan se rozhodl bojovat a vsadil se o pět tisíc liber, že se dožije dokonce Mezinárodního dne dětí. A v pondělí dostal svou částku čítající v přepočtu asi 155 tisíc korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nesází se pouze na sport. Některé sázkové kanceláře umožňují i individuální sázky. Ilustrační foto

Článek

Matthews vsadil sto liber, že se dožije letošního června. „Právě před rokem jsem zazvonil u sázkové kanceláře Williama Hilla a tam mi dali kurz 50 ku jedné,“ tvrdil nevyléčitelný onkologický pacient britskému listu Daily Telegraph.

V dubnu 2006 tehdy šestapadesátiletému kuřákovi diagnostikovali lékaři zhoubný nádor plic – mezoteliom – primární nádor pleury (pohrudnice) a perikardu (osrdečníku). Je to nejmalignější a nejhůře zvladatelný nádor člověka.

„Nejdéle se dožil známý případ asi 25 měsíců po diagnóze. Ale dnes je to 25 měsíců a týden,“ pochvaluje si s úsměvem muž, který se tak na sklonku života stal rekordmanem.

„Nikdy jsem neměl větší radost, když jsem klientovi vyplácel pět tisíc liber,“ uvedl mluvčí společnosti William Hill pro Daily Telegraph. Polovinu částky věnuje Jon Matthews britské Macmillanově nadaci pro pomoc obětem rakoviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám