Hlavní obsah

Muž kvůli dluhům 20 let předstíral svou smrt

SINGAPUR

Na tři roky do vězení poslal singapurský soud muže, který předstíral, že je nebožtík. Podle sobotního vydání místního listu The Straits Times se předstíraným úmrtím snažil vyhnout věřitelům a své rodině obstarat peníze z pojistky.

Článek

Nyní šedesátiletého Gandarubana Subramaniama přinutily před více než 20 let dluhy z podnikání odjet ze Singapuru. Nejprve se uchýlil do Londýna, kde se živil zametáním ulic, a poté přesídlil na Srí Lanku.

Tam si obstaral falešné úmrtní oznámení, že zahynul během přestřelky mezi tamními vládními jednotkami a tamilskými separatisty. Na jeho základě vyinkasovala jeho rodina ve vlasti od pojišťovny v přepočtu bezmála čtyři miliony korun.

Do Singapuru se však pravidelně vracel s falešným srílanským pasem a v roce 1994 dokonce znovu pojal za manželku svou "vdovu", s níž o dva roky později zplodil i další dítě.

Mužův dvojí život však odhalil jistý singapurský právník a loni v říjnu ho na tamním letišti zatkla policie. Jeho žena, s níž se mezitím rozvedl, a bratr byli za podíl na podvodu také souzeni a své tresty si již odpykali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám