Hlavní obsah

VIDEO: Británie soutěžila o nejkrásnější převrácení auta

LONDÝN

Stačí mít staré auto na odpis, rozjet se po oválu a mít odvahu najet na rampu. Pak se můžete stát účastníky oblíbené britské soutěže Ramp Rollover Championship. Auto by se mělo odlepit od země, převrátit se přes střechu a dokutálet se co nejdál. Měří se délka kutálení, výška "výskoku" a styl. Důležitá je také intenzita aplausu diváků.

Článek

Chce to velkou dávku řidičského umění a odvahy. Už jen nájezd na úzkou rampu ze zatáčky je oříškem. Většina soutěžících má obavy právě z toho, že rampu správně netrefí. A pokud trefí, auto se dostane do pohybu, který se už nedá ovládat

„Když najedete na rampu, pak už vůbec nevíte, co to s vámi udělá,“ říká jeden ze závodníků. Závod je dost riskantní, protože auta dopadají ze vzduchu tvrdě na střechu. Nic vážného se tu ovšem nikdy nikomu nestalo. Letos se stal vítězem nakonec řidič, který dokázal udělat čtyři „kotrmelce“.

Závodů v převracení aut Ramp Rollover Championship 2008 se přitom neúčastní kaskadéři, ale obyčejní britští řidiči. Letos závodila i jedna řidička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám