Hlavní obsah

Chtěli fotit Topolánka, zadržela je italská policie

Novinky, has

Italští policisté v pondělí zadrželi na Sardinii reportéry deníků Blesk a Aha!. Ti se pokoušeli vyfotit premiéra Mirka Topolánka s jeho přítelkyní Lucií Talmanovou, kteří se synem Nicolasem tráví na ostrově dovolenou. Čeští reportéři se je snažili zachytit ve vile italského premiéra Silvia Berlusconiho.

Foto: Milan Malíček, Právo

Mirek Topolánek

Článek

"Ochranka vily premiéra Berlusconiho na nás přivolala policii s tím, že jsme vstoupili na jejich pozemek. Sami policisté ale později uznali, že to není pravda. Přesto nás odvezli na služebnu, kde nás legitimovali a poté propustili," popsal Novinkám jeden z reportérů.

Český Úřad vlády v neděli vydal prohlášení, že se premiér na své dovolené setkal se svým italským protějškem. Zda u něj ve vile tráví Topolánek i dovolenou, úřad neprozradil.

Deník Právo v sobotu napsal, že Berlusconi svou letní rezidenci „Villa Certosa“ v Porto Rotondo na Sardínii využívá velmi často, a to i k přijímání světových státníků. Nedávno tam hostil Vladimira Putina.

Luxusní vila uprostřed rozlehlého parku, který není obehnán plotem ani zdí, čítá 27 místností, pět bazénů, kaktusárium a k malému přístavu se soukromou jachtou vede podzemní úniková cesta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám