Hlavní obsah

Ztracený papoušek nadiktoval veterinářům adresu domů

– TOKIO

Ačkoli papoušci většinou nerozumějí tomu, co je učíme, jeden ztracený žako z Japonska si povídáním zachránil život. Veterinářům totiž Josuke prozradil nejen své jméno, ale i adresu domů. Majitel ho naštěstí místo vulgarismů a jiných hloupostí naučil požádat o cestu domů.

Foto: Profimedia.cz

Papoušek šedý patří mezi nejučenlivější papoušky.

Článek

Policie žaka našla na střeše budovy ve městě Nagarejama ležícího nedaleko Tokia. Po noci strávené na stanici ho odvezli muži zákona na veterinární kliniku. Zatímco před policisty mlčel, jako by se bál, že by mohli jeho výpověď použít proti němu, s veterináři si začal Josuke povídat.

„Jsem pan Josuke Nakamura,“ vypálil ze sebe papoušek podle policejního mluvčího Šindžira Uemury až před veterináři. Přidal i celou adresu včetně čísla domu.

„Adresu jsme prověřili a rodina Nakamurových tam skutečně žije. Takže jsme jim oznámili, že jsme Josukeho našli… Já sám jsem se s ním snažil mluvit a chovat se k němu přátelsky, ale zcela mě ignoroval,“ uvedl Uemura.

Žako šedý neboli žako kongo (Psittacus erithacus) se učil své jméno a adresu přibližně dva roky. Tento druh papouška patří z hlediska osvojování lidského hlasu a řeči k nejučenlivějším.

Reklama

Související témata:

Související články

Chlapec se učí mluvit od papouška

Autistický chlapec Dylan Hargreaves z Londýna má nového učitele. Svá první slova se naučil papouškovat, a to doslova. Začal napodobovat totiž domácího...

Muž se rozvedl kvůli mrtvým papouškům

Rumunský důchodce Sandu B. (67) si podal žádost o rozvod jen osm měsíců po svatbě. Jako hlavní důvod svého rozhodnutí uvedl, že mu manželčina kočka snědla jeho...

Papoušek napodobující alarm zachránil majitele

Ukřičený papoušek, který si liboval v napodobování zvuků a někdy tím rozčiloval svého pána, nakonec využil své schopnosti k ušlechtilému cíli. Zachránil...

Výběr článků

Načítám