Hlavní obsah

Atomová bomba a reality show jsou nejhorší vynálezy všech dob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Atomová bomba a televizní reality show jsou prý nejhorší vynálezy všech dob, zatímco kolo a internet patří k těm nejlepším. Vyplývá to z průzkumu, který uskutečnilo britské internetové 24 Hour Museum.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Na další příčky pomyslného žebříčku nejhorších vynálezů lidstva se za atomovou bombu a reality show umístily trest smrti, plastikové sáčky a úvěrové karty.

Mezi pěti nejlepšími věcmi, které kdy člověk vymyslel, jsou penicilin, rovná práva pro ženy a pilulka proti početí, stojí v seznamu internetového serveru financovaného britskou vládou, které propaguje muzea, galerie a kulturní dědictví v Británii.

Pokud jde o autory největších myšlenek v historii, jmenovali dotázaní na prvním místě italského renesančního génia Leonarda da Vinciho, na druhém britského přírodovědce Charlese Darwina a na třetím obránce občanských práv černochů ve Spojených státech Martina Luthera Kinga.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám