Hlavní obsah

Alžbětu II. kritizují za prodej fotek z vnukovy svatby

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

První svatba královského vnuka vzbudila ve Velké Británii vlnu nevole. Práva na fotografie ze sobotního obřadu Petra Phillipse, syna jediné královské dcery princezny Anny, a jeho kanadské lásky Autumn Kellyové královská rodina prodala časopisu Hello! za 630 tisíc eur, tedy asi 15,8 miliónu korun.

Foto: Profimedia/UPPA/Photoshot, Profimedia.cz

Královnin vnuk princ Phillips a jeho nevěsta Autumn Kellyová

Článek

Do zámku Windsor v sobotu vpustili pouze fotografy týdeníku Hello!, což britský tisk označil za nevkusné.

"Pokud se už snoubenci a celá širší rodina rozhodli povolit fotografování, jakákoli selekce není na místě a zpeněžení zavání nevkusem,“ podotkl list The Sun. Podle médií "tržní aktivita“ mladého páru vyvolala na dvoře obavy z poškození obrazu královny, která jí nezabránila.

Dvojice se seznámila v roce 2003 v Kanadě, když princ navštívil závody Formule 1. Phillips pracuje v Royal Bank of Scottland a Kelly, která přestoupila z katolické víry k anglikánské církvi, v jedné americké počítačové firmě.

Na obřadě královnina vnuka, v pořadí 11. následníka trůnu, v kapli svatého Jiřího u zámku Windsor se objevili téměř všichni důležití členové královské rodiny. Pozornosti médií neušlo, že se poprvé setkali královna Alžběta a přítelkyně prince Harryho, studentka práv ze Zimbabwe Chelsy Davyová. Nechyběla ani Kate Middletonová, dívka prince Williama, který se však omluvil, protože pobýval v Keni.

Reklama

Výběr článků

Načítám