Hlavní obsah

Muž přišel o půl miliónu v podvodu s "marinovanými" penězi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

Vietnamec žijící v Norsku přišel o 180 000 norských korun (více než 570 000 Kč). Uvěřil totiž, že smícháním peněz a obyčejného papíru se speciální tekutinou dojde k okopírování a výsledkem bude stejné množství falešných bankovek.

Článek

Dvaatřicetiletý Francouz půjde před soud v Oslu - je obviněn z toho, že napálil důvěřivého Vietnamce. Francouz mu prý řekl, že se má nechat směs pravých peněz a papíru nastříhaného na velikost bankovek marinovat přes noc ve speciálním roztoku. Do rána se z kusů papíru měly stát opravdové nefalšované bankovky.

Magická proměna měla samozřejmě probíhat u Francouze doma. Výsledek asi nikoho kromě Vietnamce nepřekvapil. Nejen,že se žádné nové peníze magicky nevyrobily, ale do rána zmizel kouzelník i s penězi.

"Vietnamec nám dal prohlášení, z něhož vyplývá, že opravdu věřil, že je takové množení peněz možné. My samozřejmě nechápeme, jak je vůbec možné, že někdo mohl na takovou báchorku naletět," řekl dle AFP policejní důstojník Ragnar Ingberg.

Před pár týdny naštěstí policie podvodníka zatkla i s penězi, které mu nepatřily. Ten se brání tím, že nevěří, že vůbec může být obžalován z takového nesmyslu, kterému by přeci nikdo nemohl uvěřit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám