Hlavní obsah

Tříletý Američan nikdy v životě nespal

MIAMI

Tříletý Rhett Lamb z Floridy nikdy ani na minutu nezažil spánek. Jeho vzácné postižení mozku mu nedovolí usnout, takže je po celý svůj život stále bdělý a na nohách ve dne v noci. Pro rodiče je nemoc velkou zátěží, neboť chlapce musejí nepřetržitě hlídat.

Foto: Profimedia.cz

Tento pohled na syna ještě rodiče malého Rhetta nezažili. Ilustrační foto.

Článek

Lékaři u Rhetta z floridského St. Petersburgu nemoc diagnostikovali jako Arnold-Chairiho malformaci, která postihuje mozeček. Kondice znemožňuje centrálnímu nervovému systému usnout a chlapce udržuje neustále v bdělém stavu.

„Můj manžel má denní směnu a já abych tak řekla mám odpolední. O noční hlídání se dělíme, protože v domě nemůže nikdo spát, když je on neustále na nohou,“ svěřila novinářům matka Shannon Lambová.

Matka je odhodlaná svému synovi pomoci stůj co stůj a pro jeho léčbu rozhodnuta udělat maximum. Pracuje v přesčasech, aby mohla zaplatit nákladnou léčbu.

„Dala bych cokoli, aby byl Rhett normálním chlapcem, který si hraje a užívá si hezké chvíle. Pokud to bude znamenat, že budu muset obejít každého jediného lékaře, udělám to,“ dodala matka.

Při Chiariho malformaci se část mozkové tkáně tlačí do páteřního kanálu. Lebka je abnormálně malá a tkáň tak vyvíjí tlak na mozek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám