Hlavní obsah

Nezletilá dívka rodila tajně v koupelně, nechtěla vzbudit sousedy

Novinky, jky, Novinky, Sky News
NEW YORK

Sedmnáctiletá Xochitl Parraová z Kalifornie porodila doma v koupelně a poté odešla s novorozenětem stále připoutaným pupeční šňůrou do nemocnice. Dívka těhotenství tajila před svou matkou, bála se totiž, že by ji vyhodila z domova.

Článek

Mladá Američanka byla prý jen trochu nervózní, když šla do nemocnice se svým čerstvě narozeným synem, kterému dala jméno Alejandro. Prý se sprchovala jako každé ráno před odchodem do školy, když jí začaly kontrakce.

"Cítila jsem, jak začíná jít ven hlavička, a tak jsem se posadila a začala tlačit, aby mohlo děťátko ven," řekla mladá matka, která sice chtěla zavolat ambulanci, ale nemohla, jelikož měla zablokovaný mobilní telefon. Navíc se ukázala její svědomitost, nechtěla totiž v brzkých ranních hodinách budit sousedy, a tak se prý snažila být tichá.

Krátce po porodu tedy dívka zabalila novorozeně do deky, oblékla se a pěšky vyšla do nemocnice. Stále k sobě však měla dítě připojené pupeční šňůrou. Dle šéfa porodního oddělení Jose Pereze dívka vstoupila do nemocničního lobby a zakřiknutě žádala o pomoc.

Matka dívky dceři pomůže s péčí

"Stále měla placentu a dítě k ní bylo připojené, a tak samozřejmě všichni vykřikli, ať se nehýbe. Byla velmi chytrá, věděla co dělat. A když to měla za sebou, tak jednoduše zabalila dítě a přišla k nám," popisoval lékař a dodal, že chlapec je zcela zdravý.

Matka dívky nakonec souhlasila s tím, že začne pomáhat s péči o malého Alejandra, aby mohl její dcera i nadále navštěvovat školu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám