Hlavní obsah

Dav v Kambodži málem zlynčoval Brita za bití své přítelkyně

– PHNOMPENH

Dvaačtyřicetlitý Brit David Finch se kvůli své násilnické povaze policii většinou spíše vyhýbal. Nyní ji může vděčit za záchranu. Když bil na chodníku před svým barem v Phnompenhu svou dvacetiletou kambodžskou přítelkyni, sousedi se jej rozhodli lynčovat.

Článek

Dav vedli sousedé, sdělil Chhit Vuthy, který je zástupcem velitele policie v phnompenhské čtvrti Psar Kandal. „Dali dohromady dav, který ho tvrdě bil do hlavy, ale my jsme přijeli právě včas. Pak ho nechali jít," vysvětlil Vuthy, který ani britského majitele baru Broken Bricks nijak nešetřil. „Nemá žádný respekt ke Kambodžanům a oni byli velmi rozčílení," dodal.

Podle něj měl muž narozený v Birminghamu, který už dlouho žije v Kambodži, opakované problémy s policií kvůli násilí a drogám. Zbitá dívka musela být převezena do nemocnice s podezřením na zlomenou paži a podlitiny. Po ošetření byla propuštěna.

Zatím není jasné, že někdo ze sousedů, kteří svolali dav, stane před soudem.

Kambodža minulý měsíc zakázala, aby si místní ženy braly cizince, protože chudé a nevzdělané Khmerky mohou být zneužívány a vykořisťovány. Jsou také často oběťmi násilí. Před dvěma týdny byl obviněn Němec z násilného útoku. Své kambodžské ženě zlomil obě ruce, opakovaně ji bil a zamykal ji na celé týdny v domě.

Reklama

Výběr článků

Načítám