Hlavní obsah

Brazilská zlodějka se stala atletkou

SAO PAULO

Zatraceně dobře musejí umět běhat kapsáři, aby je při provozování jejich živnosti nikdo nechytil. A tak vlastně není nelogické, že se jistá Brazilka po třicetileté kariéře zlodějky dala na atletiku.

Článek

Šestatřicetiletá Ana Luiza dos Anjosová byla zvyklá čuchat lepidlo, krást lidem peněženky a jídlo v centru brazilského města Sao Paulo. "Policie a zlodějíčci z dětských řad mi vždycky říkali rychlonožka, protože jsem byla tak rychlá, že mě nikdo nechytil," říká. "Jednoho dne jsem viděla za výlohou obchodu běžet film o slavném atletovi. To mě inspirovalo a říkala jsem si, proč to nezkusit."

Děti pro ni ukradly výbavu

"Všechny děti, které se ke mně nakvartýrovaly, mi pak nakradly, co jsem potřebovala: šortky, běžecké boty a peníze na zápisy na maratóny," řekla. Po prvním maratónu se s ní seznámil Carlos Eduardo Negrao, který jí teď pomáhá s tréninky. "Kdyby začala dřív, byla by jednou z nejlepších běžkyň na světě. Je úžasná," říká doktor Negrao. Když vyhrála dva maratony v Sao Paulu, stal se jejím sponzorem starosta města. Teď trénuje na nejvýznamnějším sportovním stadionu ve městě a je nejlepší běžkyní na dlouhé tratě v zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám