Hlavní obsah

V Británii se prodal zlatý dětský kočárek za 200 tisíc korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Všichni rodiče se musejí připravit na vyšší výdaje, když čekají potomka. Ovšem do krajnosti to dohnal neznámý muž z Jihoafrické republiky, který v Londýně koupil pozlacený dětský kočárek za 6000 liber (téměř 200 000 korun). Kočárek je podle britského listu Daily Mail nejen pokrytý zlatem, ale má také zabudovaný přehrávač jemných, uklidňujících melodií a saténem vykládaný vnitřek.

Foto: Profimedia.cz

Každý detail na kočárku je pokrytý blyštivým kovem.

Článek

Rukojeť kočárku je kožená a potažená nejjemnější kožešinou z hranostaje. Zlato, které pokrývá boky, boudičku, všechny oje i kola s loukotěmi, je čtyřiadvacetikarátové a má hodnotu 4000 liber.

Luxusní kočárek vytvořili Graham Richardson a Alison Murfetová, kteří mají v anglickém městě Holbeach podnik na restaurování kočárků. Podle Richardsona byl na začátku standardní kočárek slavné britské značky Silver Cross, který poslali k pozlacení odborníkovi, jenž pokryl drahým kovem všechny povrchy.

"Na denním světle to vypadá skvěle, opravdu není k přehlédnutí," říká devětapadesátiletý Richardson.

"Nevíme moc o tom člověku, který ho koupil, a není ani jasné, jestli ho chtěl pro dítě nebo jako sběratelský kousek. Ale klidně vyrobíme další, pokud si ho někdo objedná - tentokrát bychom mu udělali diamantová kola," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám