Hlavní obsah

Kurzy svádění mají zvýšit porodnost v Singapuru

SINGAPUR

Užívat si sex ve škole a dostat za to kredity? Tak o tom si čeští vysokoškoláci mohou nechat zatím jen zdát. Zato jejich singapurští kolegové mohou získat při snaze dosáhnout na univerzitní titul hned dva kredity za absolvování kurzu svádění a milostného umění.

Článek

Nabízí je dvě univerzity, které podporuje samotná vláda. Ta se snaží pomocí předmětu zvýšit sexuchtivost a porodnost u singapurských vysokoškoláků. V hodinách tohoto kurzu se sledují romantické filmy, drží se za ruce a analyzují milostné písně.

Osmnáctiletá studentka strojního inženýrství Isabel Seetová k tomu pro deník Straits Times uvedla: „Můj učitel mi řekl, že když se mi kluk podívá do očí na více než pět sekund, mohlo by to znamenat, že ho přitahuji a že mám nějakou šanci.“

Studenti nemají zájem o vztahy

Vedle lásky a sexuality se však v předmětu probírá také velmi důležité téma rodiny. Lektory kurzu pak vybírala a vycvičila singapurská vláda, která se snaží bojovat s nezájmem mladých vysokoškoláků o lásku a vztahy a s nízkou porodností v zemi.

Bude to mít ovšem i nadále nesnadné, čemuž nasvědčuje výpověď studenta Kamala Prakashe: „Nehledám si teď žádnou přítelkyni, protože se chci plně věnovat svému studiu.“ A s ním se ztotožňuje většina jeho vrstevníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám