Hlavní obsah

Nejlepší sekretářkou Německa je muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší německou sekretářkou je muž. Vyplynulo to alespoň ze soutěže, kterou vyhrál jediný zástupce mužského rodu mezi jinak ženskými účastnicemi finále.

Foto: Profimedia.cz

Práci sekretářky vykonávají v Německu jen dvě procenta mužů.

Článek

Dvaatřicetiletý Marc-Oliver Schlichtmann s vysokoškolským diplomem z cizích jazyků se v soutěži prosadil proti desítce žen. Oznámil to pořadatel soutěže, jistá firma vyrábějící kancelářské potřeby v Hamburku.

Podle názoru poroty zazářil vítěz především v kategorii bleskového překladu, kdy měl zapisovat v angličtině text, který mu byl diktován v němčině. Mezi dalšími soutěžními obory byl úkol čelit co nejdiplomatičtěji rozzuřenému nadřízenému a dokázat zvrátit jeho názory na spornou věc.

V Německu jsou ve funkcích sekretáře, nebo jak se nyní moderně říká "office manažera", zaměstnána jen dvě procenta mužů, 98 procent tvoří ženy.

Sám vítěz soutěže s tím má své zkušenosti: pravidelně dostává poštu nadepsanou "Paní Schlichtmannová" (Frau Schlichtmann), protože němčina nepřechyluje a z příjmení proto nijak nevyplývá pohlaví adresáta. Očekávat v této funkci ženu je navíc obvyklé.

Reklama

Výběr článků

Načítám