Hlavní obsah

Britským vězňům se prý daří tak dobře, že nechtějí ani utíkat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Televize, mobilní telefony, snídaně do postele, drogy a dokonce i prostitutky - život v britských káznicích je tak pohodový, že vězni se ani nesnaží utéct, i když by třeba mohli. Tvrdí to s pohoršením představitel místních odborů Glyn Travis.

Článek

"Není správné konejšit vězně pravidelným poskytováním výběru jídel, aby měli pohodový život a neutíkali," řekl Travis se Sdružení vězeňských dozorců v rozhovoru pro rozhlasovou stanici BBC. Vězeňský systém v Británii podle něj prodělává vážnou krizi.

Několik lidí podle Travise opakovaně tajně vniklo pomocí žebříků přes zdi do vězení Yorkshire, aby zadrženým dodali drogy a mobily. Několikrát byly údajně v objektu přistiženy prostitutky. Když se někdo mohl dostat dovnitř a pak ven, muselo být možné i z vězení utéct, ale nestalo se tak.

"Vězni, kteří těžili z těchto vniknutí, byli dříve náchylní k útěkům. Ovšem nyní možností nevyužili, ani nepřipravovali plán k útěku, protože život v žaláři je tak pohodový," soudí odborář.

Poznamenal, že vězni dostávají plat, telefonování zdarma, postel, v každé cele televizi, často snídani do postele a prémie za dobré chování. "Drogy se tam dostávají v takovém množství, že jsou ve vězení levnější než venku," tvrdí Travis.

Vězeňský systém v Anglii a Walesu také trpí mnoho let krizí z přeplněnosti káznic. "V některých žalářích již existují zakázané zóny, protože vězni je zcela kontrolují. Není dost personálu," zdůraznil představitel vězeňských dozorců.

Reklama

Výběr článků

Načítám