Hlavní obsah

VIDEO: Taxikář vrátil muži zapomenuté housle v ceně 62 miliónů korun

Novinky, jky, Novinky, Sky News
NEW YORK

Talentovaný houslista Phillippe Quint skončil v slzách, když se znovu setkal se svými houslemi, které mají hodnotu v přepočtu asi 62,5 miliónů korun. Své drahé stradivárky zapomněl v taxíku a už nečekal, že je někdy spatří znovu.

Článek

Houslista Phillippe Quint, nominovaný na cenu Grammy, zapomněl své housle v taxíku, který ho přepravoval po Manhattanu v pondělních ranních hodinách. Vinou své roztržitosti nechal ve voze housle z dílny Stradivari, které byly vyrobeny v roce 1723 a nesou název "Ex-Keisewetter".

Řidič Mohamed Khalil si hudebního nástroje ponechaného na zadním sedadle nevšiml a vůz nechal zaparkovaný přes noc na ulici. Houslista narozený v Rusku měl unikátní housle pouze vypůjčené a když zjistil, že je ztratil, tak okamžitě uvědomil městské vedení taxi služeb a úřady.

Houslista skončil v slzách

Khalil objevil housle o několik hodin později, když se chystal vyrazit na další směnu. Když nahlásil nález houslí, tak netrvalo dlouho a bylo jasné, o jaké housle jde. Očekává se, že bude radnicí New Yorku vyznamenán za svou čestnost.

Odměnou mu musí být i dobrý pocit ze skutku, který houslistu zcela ohromil. Když Quint dorazil vyzvednout si nalezené housle tak poklesl do kolen a vytryskly mu slzy štěstí.

Podobný případ se stal v polovině dubna v Anglii, kdy jeden houslista nechal své housle ve vlaku. Ten ovšem takové štěstí neměl, housle se zatím nenašly. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám