Hlavní obsah

VIDEO: Soutěž modelek vyhrála Francouzka, Češka je třetí

Hvězdná modelingová kariéra zřejmě čeká Jennifer Messelierovou z Francie, která v Obecním domě zvítězila ve světovém finále prestižní soutěže Elite Model Look. Modelka získá dvouletý kontrakt, který jí zaručí výdělek v hodnotě 150 000 dolarů (asi 2,4 milionu korun). Česká zástupkyně Hana Jiříčková skončila třetí, na druhém místě se umístila Nizozemka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hana Jiřičková se umístila na třetím místě v Elite Model Look 2007

Článek

Šestnáctileté plavovlásce Jiříčkové se tak nepodařilo zopakovat úspěch své předchůdkyně, loňské vítězky Denisy Dvořákové. Před ní už zvítězila v roce 2000 Linda Vojtová. Obě topmodelky v pondělí zasedly v porotě.

.: Vítězka Jennifer Messelierovoá (uprostřed), Hana Jiříčková skončila třetí (vpravo), na druhém místě se umístila Ymre Stiekemaová (vlevo).foto: ČTK

Mladé modelky hodnotil také pražský primátor Pavel Bém nebo generální ředitel České televize Jiří Janeček. Večerem provázela americká herečka s českými kořeny Winter Ave Zoliová a tanečník a choreograf Yemi.

.: Dívky Elite Model Look 2007. Češka Hana Jiřičková (vlevo) a Slovenka Barbara Ištvánová.foto: Právo/Milan Malíček

Dvořáková popřála letošní vítězce pevné nervy, protože modeling podle ní nepřináší jen klady, ale i zápory. "Začátky byly těžké, nemohla jsem být tolik se svou rodinou, ale na to už jsem si zvykla a teď už je to v pohodě," řekla Dvořáková s tím, že díky modelingu se osamostatnila, naučila lépe anglicky a začala více cestovat.

.: Účastnice soutěže Elit Model Lookfoto: Právo/Milan Malíček

Pro Českou republiku je to úspěch

I když Hana Jiříčková nezvítězila, podle ředitele česko-slovenské pobočky Elite Model Saši Jányho skvěle Česko reprezentovala. "Pro Českou republiku je to obrovský úspěch. Celá show byla skvělá a místy i humorná, jak jsme byli nervózní, aby vše klaplo," řekl Jány. Na akci totiž došlo k omylu při vyhlašování vítězek a ceremoniál se tak musel opakovat.

.: Česká modelka Hana Jiříčková na molefoto: Právo/Milan Malíček

Na slavnostním finále vystoupil britský zpěvák Craig David, který tak prý propojil hudbu s módou. Sedmadvacetiletý umělec tmavé pleti zazpíval svůj hit Walking Away.

Do letošního finále Elite Model Look postoupilo 60 dívek z 51 zemí. Na finálové soustředění v Praze dorazilo 56 modelek, ze kterých porota dnes vybrala finálovou top patnáctku. Do národních kol soutěže se každý rok hlásí více než 350 000 začínajících modelek.

.: Češka Hana Jiříčková skončila v soutěži třetí foto: Právo/Milan Malíček

Soutěž Elite Model Look, která se pořádá od roku 1983, odstartovala kariéru například topmodelkám Cindy Crawfordové, Karen Mulderové nebo Gisele Bündchenové. České a slovenské kolo soutěže se pořádá od roku 1991.

Reklama

Související témata:

Související články

Najít dobrou modelku je stále těžší

Výběr dobrých a zajímavých modelů a modelek je podle odborníků stále těžší. Výhodu mají hlavně zajímavé typy, nemusejí být líbivé na první pohled, jen vzhled...

Výběr článků

Načítám