Hlavní obsah

Ondřej Havelka vsadil na červené víno

Právo, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Známý elegán a gentleman byl v pražském Rudolfinu přistižen při činu. Nevypravil se tam totiž za vážnou hudbou, namísto ní holdoval vínu. Populární hudebník a herec páchá jeden kotrmelec za druhým. Tentokrát úplně zanevřel na svůj zbožňovaný swing a ve výstavních prostorách pražského Rudolfina se raději chopil moderátorského mikrofonu. A také skleničky.

Článek

Ondřej Havelka uváděl Večer s moravskými a českými víny, a tak mezi jednotlivými vstupy vzal výstavní stoly „od kraje“ a poctivě koštoval. „Teď právě mám nalito bílé, ale většinou dávám přednost červenému,“ řekl Havelka.

„Doma teď pobývám jen výjimečně, protože režíruji takový dvojprojekt v Národním divadle v Brně, operní představení Gianni Schicchi/Komedianti. Po prázdninách mě ale konečně čeká další režie v Praze,“ prozradil.

Hlavním tématem večera bylo víno všech druhů, barev a chutí. V rozlehlé výstavní dvoraně Galerie Rudolfinum a přilehlých prostorách představilo výsledky svého snažení 30 vinařských firem z Čech a Moravy. Příjemný večer uspořádal Vinařský fond, o hudební doprovod se místo pánů ve fracích starala cimbálová muzika Hradišťan v čele s uměleckým vedoucím a houslistou Jiřím Pavlicou.

K dobrému vínečku a kachně s červeným zelím vyhrával Hradišťan s Jiřím Pavlicou.

Foto: Michaela Feuereislová

Tentokrát nikomu nešlo o reklamu či sjednávání kontraktů, ale o podporu domácího vinařství a vinohradnictví. A hlavně snahu upozornit na kvalitu českého a moravského vína ve srovnání se zahraniční konkurencí. A tak se ochutnávalo, popíjelo, a aby nestoupl dobrý mok příliš rychle do hlavy, na stolech nechyběla vepřová pečínka a kachna s červeným zelím.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám