Hlavní obsah

Praha má nové specialisty na přípravu sushi a krevet

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražská restaurace Zahrada v Opeře představila nové specialisty, kteří budou propojovat francouzskou a japonskou kuchyni pro milovníky dobrého jídla připravovat ty největší lahůdky. Novým šéfkuchařem se stal známý Francouz Martial Clement a dále přibyl ještě odborník na sushi Tadajoši Ebina. Gurmáni se tak mohou těšit zejména na výjimečnou úpravu krevet a sushi.

Článek

„Podařilo se nám získat jednoho z nejlepších sushi mistrů z Tokio Sushi Association a francouzského šéfkuchaře, který vařil v posledních letech v 2* a 3* michelinovských restauracích ve Francii, Anglii a Německu. Oba profesionálové spolu vytváří nový základ naší mezinárodní kuchyně, která se v restauraci připravuje již více než sedm let“, poznamenává majitel restaurace Daniel Jablonský.

S nástupem nového šéfkuchaře jara tak v restauraci čeká kompletně nový jídelní lístek, který dá na odiv veškeré schopnosti nové akvizice. Na květen se tak chystá akce s názvem "Krevety, krevety, krevety“, při které bude restaurace grilovat, restovat, smažit a tempurovat na několik způsobů bangladéšské garnáty. Oba šéfkuchaři mají pro hosty připravené menu, kde budou nejen francouzské a japonské úpravy tygřích krevet.

Vařil i pro marockého krále

Clement Martial sbíral své zkušenosti takřka po celém světě. V rámci vojenské služby působil jako osobní kuchař francouzského admirála pro polynéskou oblast na Tahiti. Jeho kariéra pak pokračovala ve vyhlášených restauracích v Německu, Británii a hlavně ve Francii, kde vařil pro restauraci Les 3 Marches ve Versailles (2* Michelin), ve které se vyučil, a Le Bistro d ´Hubert v Paříži (3* Michelin). Pracoval mimo jiné i jako šéfkuchař konzultant pro marockého krále.

Restaurant měl mimo jiné Týden nepálské kuchyně s Bikramem Thapou a má za sebou i výměnu šéfkuchařů s restaurací v jihoafrickém Hermanusu.

Anketa

Chutnají vám krevety?
Ano, je to delikatesa
75,5 %
Ne, nemám je rád
7,9 %
Nevím, nezkoušel jsem
16,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 698 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám