Hlavní obsah

Na rodiště Adolfa Hitlera míří pozadí nahé sochy

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SIMBACH

Lidé v rakouském městečku Braunau nad Innem jsou rozezleni, protože sousedící město slavnostně odhalilo sochu nahého muže, který jejich směrem vystrkuje pozadí. Socha přišla městečko Simbach ležící na německo-rakouské hranici v přepočtu na sedm miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Braunau nad Innem

Článek

Socha znázorňuje muže jedoucího na hřbetu obří ryby. Zástupci rakouského města Braunau, které je rodištěm nacistického diktátora Adolfa Hitlera, nejsou ze sochy vůbec nadšení a berou si celou záležitost osobně. Pozadí sochy totiž podle nich zcela evidentně míří na jejich město, což jim připadá vrcholně neslušné.

"To stvoření má svůj zadek namířený přímo do našich obličejů. My, občané Braunau gesto sochy odsuzujeme a chceme, aby sochu natočili jinam," řekl náměstek starosty Braunau Helmut Bogner.

Starosta Simbachu Richard Findl ovšem nevidí žádný důvod k podobným reakcím na dílo, jehož autorem je sochař Dominik Dengl. "Opravdu nechápu tuto kritiku. Je to naprosto přehnané," uvedl Findl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám