Hlavní obsah

Bulharský farmář vyměnil s kamarádem manželku za kozu

Novinky, jky, Novinky, Daily Telegraph
PLOVDIV

S otřesně cynickým příběhem ze středního Bulharska přišel britský deník Daily Telegraph. Nešťastný bulharský farmář Stoil Panajotov, který byl ženatý již třikrát, se rozhodl ukončit své poslední manželství značně neobvyklým způsobem - manželku Elenu vyměnil s kamarádem za osmiletou kozu.

Foto: Profimedia.cz

Výměna manželky za kozu, to je unikát. Ilustrační foto

Článek

Ke kuriózní výměně došlo v březnu na tržišti v bulharském městě Plovdiv. Jako hlavní důvod uvedl farmář to, že mu jeho žena nedokázala porodit dítě. Ojedinělý obchod proběhl přímo pod před zraky vyděšených kolemjdoucích, kteří nechtěli věřit, že je něco takového možné.

"Den předtím se mi kamarád svěřoval, že vůbec nemá štěstí na ženy a přiznal, že se mu opravdu hodně líbí moje manželka. Dohody jsme dosáhli ve chvíli, kdy moje žena dala k výměně souhlas," uvedl 54letý Panajotov a jízlivě dodal: "Na tomhle obchodu vydělal původní majitel kozy, ta už totiž porodila tři potomky, moje žena žádného. Já mám tedy second-hand kozu a on má zcela novou manželku."

V loňském roce vyvolala pobouření svatba Súdánského muže s kozou, o které informoval web BBC. Majitel černobílé kozy Rose tehdy přišel na to, že muž s jeho kozou souložil a dle Súdanské tradice přiměl muže k tomu, aby si vzal kozu za "ženu".

Majiteli musel navíc zaplatit odškodné 15 000 súdanských dinárů (850 korun). Koza Rose již není mezi živými. Zemřela poté, co během pojídání odpadků ve městě Juba pozřela mimo jiné i igelitový sáček.

Reklama

Související články

Brazilec chtěl prodat manželku za tisíc korun

Za předmět ve své domácnosti zřejmě považoval jeden Brazilec svoji vlastní ženu, a také tak s ní tak zacházel. Když se dostal do finanční tísně, nabídl svoji...

Koza sežrala německému sedlákovi 10 000 eur

Martin Radlberger z bavorského Rosenheimu přišel o 10 000 eur (asi 275 500 korun). Sežrala mu je jeho koza Steffi. Naštěstí získal peníze zpět, ale musel...

Výběr článků

Načítám