Hlavní obsah

V Praze bude za týden světové finále soutěže Elite Model Look

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Praze se 21. dubna uskuteční světové finále prestižní soutěže Elite Model Look za rok 2007. Tři nejúspěšnější uchazečky o titul nejkrásnější modelky získají garantovaný kontrakt v celkové výši přesahující 5,5 miliónu korun. Českou republiku zastupuje šestnáctiletá Hana Jiříčková, která má prý velké šance.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hana Jiřičková, která bude v soutěži zastupovat Česko

Článek

"Určitě mám pocit, že bojuje o ty první příčky. Úroveň je ale velmi vyrovnaná, mám určitě i jiné favoritky. Je tu asi 15 děvčat, která jsou na stejné úrovni kvality jako Češka," řekl ředitel česko-slovenské pobočky Elite Model Saša Jány.

V případě vítězství Jiříčkové, která studuje Střední školu uměleckých řemesel a designu, by finále světové soutěže vyhrály dvě Česky po sobě. V loňském ročníku totiž zvítězila Denisa Dvořáková. Stejný úspěch se v roce 2000 podařil také Lindě Vojtové. Obě topmodelky zasednou letos v porotě.

Loňské vítězství Češky prý umístění naší finalistky neovlivní. "Nejsou tam žádné politické aspekty, které bychom zohledňovali. Stalo se i, že Češka byla první a Slovenka druhá. Když bude Češka pro odbornou porotu nejlepší, nic nebrání jejímu vítězství," podotknul Jány.

Dodal, že světové finále v Česku je prestižní záležitostí. "Myslím si, že je to obrovská příležitost pro zviditelnění Prahy a české krásy. Určitě tu jsou budoucí Cindy Crawfordové, Gisele Bündchenové, Lindy Vojtové a Petry Němcové, které touto soutěží prošly," řekl Jány.

Na slavnostním finále modelingové soutěže vystoupí britský zpěvák Craig David. Umělec tmavé pleti s modelkami povečeří a absolvuje generální zkoušku na slavnostní večer. Mladé krásky až do samého finále kromě focení či nácviku choreografie čeká také procházka Prahou nebo výlet lodí po Vltavě.

Účastnice soutěže Elit Model Lookfoto: Právo/Milan Malíček

Soutěž Elite Model Look, která se pořádá od roku 1983, odstartovala kariéru například topmodelkám Cindy Crawfordové, Karen Mulderové nebo Gisele Bündchenové. V České a Slovenské republice se klání o nejkrásnější modelku organizuje od roku 1991. V předchozích ročnících národní soutěže kromě výše zmíněné Vojtové a Dvořákové vyhrály například topmodelka Petra Němcová nebo herečka Ester Geislerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám