Hlavní obsah

Leoši Marešovi zemřel pes v náručí

Právo, Vlaďka Merhautová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Při přebírání ceny Tý Tý v kategorii Osobnost zábavy populární moderátor netajil rozrušení. Bylo vidět i slyšet, jak je dojatý. A nešlo jen o to, že za sebou nechal třeba takovou osobnost, jako je Marek Eben. Leoš Mareš dva dny před slavnostním sobotním večerem prožil smutnou událost. Po deseti letech přišel o věrného přítele. Trpasličí jezevčík Čiko mu zemřel v náručí.

Článek

"Myslím, že se sám rozhodl, že zemře u nás. Navštívili jsme předtím veterinu, protože byl nemocný. Chtěli si ho tam nechat, ještě mu dávali šanci. Měl cirhózu jater,“ vyprávěl Mareš.

S jezevčíkem už přijeli k veterináři před měsícem a kortikoidy mu pomohly. Ve čtvrtek minulý týden ale zkolaboval, zvrátila se mu hlava, dostal křeč. „Myslím si, že to udělal schválně, nechtěl tam být, vzdal to,“ uvedl smutně Mareš.

Byl s ním až do konce

Čikovi byl rok, když se moderátor před devíti lety seznámil s přítelkyní Monikou, se kterou má syna. Šlo o Marešova prvního psa. Zavládl velký smutek „Nikdy bych nevěřil, že mě to tak sebere,“ přiznal otevřeně a netajil dojetí. Viděl, jak příteli mizí život z očí. Jeho partnerka ten pohled nevydržela a odešla.

„Já nemohl odejít, pořád jsem Čika hladil. Věděl jsem, že když půjdu pryč, už ho nikdy neuvidím, proto jsem nemohl odejít,“ říkal a bylo vidět, jak mu smrt psa dala zabrat. Naštěstí Leošovi a Monice zbývá ještě jeden čtyřnohý kamarád – pětiletý jezevčík Justi. Na jeho chování je prý vidět, že je smutnější.

Porazil silnou čtyřku

Velký smutek si moderátor hlavně velkých hudebních projektů přece jen trochu ožil radostí z prvního zlatého zrcátka Tý Tý, které obdržel v sobotu večer v hotelu Clarion v pražských Vysočanech. Má teď doma ocenění, které jde napříč všemi televizemi.

„Pro mě je Tý Tý největší dosavadní cena. Byl jsem nominován s legendami, s lidmi kterých si vážím – Kraus, Eben, Šíp, Hron. Velká silná čtyřka, čtyřblok České televize. Cítím, že jde o národní ocenění,“ říká a dodává, že byl vždycky moderátor. Pokus zpívat byl prý jen výletem. Se smíchem doplňuje, že i svoje písničky jen moderoval. A pak skromně končí: „Říkám si, že si na nominované pány ještě profesně počkám, než se jim budu moci rovnat...“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám