Hlavní obsah

V ČR se objevilo růžové víno, které se pije výhradně na ledu

– PRAHA
Novinky, jky

Žhavým a mrazivým hitem tohoto léta zároveň, se může stát nápoj Rose on the Rocks. Jak už asi lidé zběhlí v barmanském žargonu tuší, půjde o růžové víno na ledu. Speciálně pro tento účel je totiž vhodné víno Gallo Family Vineyards Grenache Rosé, které se od dubna vyskytuje ve vybraných českých restaurantech a od května bude k dostání i v obchodech.

Článek

Mezi víny jde o novinku - oslovit by měla komplexní chutí a maximálním osvěžujícím potenciálem. Pokud tedy toto léto proprší, tak si pravděpodobně moc fanoušků nezíská. Podávat by se mělo skutečně zejména během horkých dní a večerů, a to pouze ve vysoké sklenici na nožce.

„Odvážné spojení kostek ledu, tak příznačných pro míchané nápoje, a kvalitního vína vidíme jako skvělý nápad. Dělá to tento nápoj atraktivnějším a dostupnějším pro širší spektrum konzumentů. Toto růžové víno má jednotlivé chutě i obsah alkoholu a zbytkového cukru vyvážené přímo pro tuto kombinaci vína s ledem," řekla brand managerka vinařství E Gallo Winery pro ČR Regina Netolická o víně, které slaví úspěch ve Velké Británii.

Toto růžové víno je z kalifornských vinic. Nejprve se po staletí úspěšně pěstovalo ve Francii, obzvláště v údolí Rhony. Později se mu ale začalo dařit na mnohých kalifornských vinicích. Plody tohoto vína pocházejí z Central Valley, vzdáleného asi devadesát minut jízdy od San Franciska. Údolí leží na úpatí pohoří Sierra Nevada a těží z ideální kombinace teplých dnů a chladných nocí během sezóny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám