Hlavní obsah

V Moskvě otevřeli nemocnici pro miliardáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Zdraví si sice člověk koupit nemůže, ale říká se, že se za něj dá připlatit. V Rusku to zřejmě platí dvojnásob, a tak v Moskvě otevřeli nemocnici pro miliardáře. Pacienti si tak během čekání na výsledky krevních testů, mohou dopřát nejlepší kaviár a šampaňské, případně si mohou srovnat myšlenky na psychologických sezeních, která stojí 10 tisíc dolarů na hodinu (zhruba 160 000 korun).

Foto: Profimedia.cz

V ruské metropoli žije podle magazínu Forbes více dolarových miliardářů než v New Yorku.

Článek

Klinika Neo Vita spoléhá na to, že pro ruské miliardáře není žádná částka velká. Podle zakladatele kliniky, Artijoma Tolokina, investují pacienti nejvíce peněz do svého psychického zdraví. Superbohatým Rusům nedělá problém zaplatit za psychoanalytika klidně milión dolarů (přibližně 16 miliónů korun) ročně.

Na druhém místě jsou gynekologické problémy spojené s neplodností. „Pokud někdo tvrdí, že si člověk nemůže koupit zdraví, ať se přijde podívat k nám,“ řekl agentuře AFP Tolokin, který svůj byznys s lidským zdravím rozjel letos v únoru.

V jeho „rajském domě zdraví“, jak své klinice rád přezdívá, dohlíží na bezpečnost pacientů čtyřiadvacet hodin přímo policie, hlídají je kamery, a když vejdete dovnitř, okamžitě se vás ujme čistič bot, abyste dovnitř zbytečně nevnesli bakterie z ulice.

Vstupní kontrola za 3,2 miliónu korun

Na obřích plazmových obrazovkách běží obrázky romantické přírody, z reprobeden se ozývá relaxační hudba speciálně složená pro kliniku Neo Vita a známým byznysmenům, kteří chtějí zůstat v utajení, je k dispozici několik soukromých vchodů.

Za vstupní kontrolu se platí zhruba dvě stě tisíc dolarů (zhruba 3,2 mil. korun). Na klinice poskytuje své služby dvacítka specialistů, kteří jsou schopní vyřešit každé přání pacienta. Hodina u každého z nich vás přijde na deset tisíc dolarů (přibližně 160 tisíc korun). Jak se ale shodují klienti luxusní moskevské kliniky, „hodnota zdraví je nevyčíslitelná“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám