Hlavní obsah

Elton John vyzpíval pro Hillary Clintonovou 2,5 miliónu dolarů

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během jediné hodiny skoupili zájemci všech šest tisíc lístků na středeční benefiční koncert britské popové legendy Elton Johna v newyorské Radio City Music Hall pořádaný ve prospěch Hillary Clintonové.

Článek

Ve frontě, která se už hodiny před zahájením koncertu táhla 50. ulicí až na Rockefeller Plaza, se nedostalo na všechny zájemce – bez ohledu an to, zda chtěli nejlevnější vstupenky na horní ochozy za 125 dolarů (1995 korun), nebo za 2300 dolarů (36 700 korun) na pódium před honoraci.

Pro volební fond někdejší první dámy, stále hladový po penězích, Elton John vyzpíval 2,5 miliónu dolarů (40 miliónů korun).

„Nic mě nepotěší víc, než uspořádat party pro dobrou přítelkyni,“ sdělil sir Elton John fanouškům na úvod koncertu, jehož začátek se kvůli bezpečnostním prohlídkám zpozdil o půl hodiny. „Dnešní večer nebude věnován politickým řečem,“ řekla do mikrofonu Hillary krátce po svém příchodu a citovala větu z Eltonova hitu Lví král: „Can you feel the love tonight?" (Cítíš dnes večer lásku?). „Ano!“ odpověděla si.

Kritiky Clintonové poslal Elton do pekla

Než usedl ke klavíru, oděn do černého redingotu, červené košile, červených ponožek, na očích červené brýle, přiznal se Elton, že vždy podporoval Hillary. „Nikdo není kvalifikovanější k tomu, aby vedl Ameriku,“ zdůraznil. A co její kritici? „Říkám, do pekla s nimi. Mám tě rád, Hillary“, zvolal.

Dvě hodiny „hrál a zpíval jako divý“, napsal na webu list New York Times. A i když do poslední písničky vydržel fantastické tempo, mohl v posluchačích vzbudit pocit melancholie. Většina textů totiž pojednává o ztrátě, loučení, smutku.

Reklama

Výběr článků

Načítám