Hlavní obsah

V Německu ukradli 2,5 kilometru dálničních svodidel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Z 2,5 kilometru dlouhého úseku dálnice A6 poblíž Frankfurtu nad Mohanem ukradli za plného provozu neznámí zloději středová svodidla. Dvacet tun kovu pak odvezli do sběrny, kde za ně inkasovali tučný obnos. Policie po zlodějích zatím marně pátrá, neexistují totiž žádní svědci.

Článek

Zloději museli pracovat rychle a celou akci mít důkladně promyšlenou. I tak jim odmontování pěti set kusů čtyřmetrových plátů kovu muselo zabrat hodiny času. Tým zlodějů musel být vybaven podle policie také velmi kvalitní nákladovou technikou.

"Jsme zmatení z toho, jak mohli zloději uniknout s nákladem, aniž si jich kdokoli všimnul. Byl by k tomu totiž potřeba obří tahač se zdvižným zařízením, který by dokázal všechen ten kov transportovat. Dosud jsme ale nebyli schopni najít jediného svědka, který by viděl pravděpodobně velký počet lidí s obřím tahačem, jak odstraňuje části svodidel dálnice," uvedl mluvčí německých vyšetřovatelů.

"Náprava škody bude znamenat dlouhé uzavírky na dálnici a bude stát minimálně dvacetinásobek hodnoty, za kterou kov prodali,“ dodal policista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám