Hlavní obsah

Berlusconi: levice má ošklivější ženy než pravice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Předák italské pravicové opozice Silvio Berlusconi se nechal slyšet, že italské pravicové političky považuje za hezčí než levicové. "Levice nemá v ženách vkus," řekl tento volební předák médiím před parlamentními volbami stanovenými na blížící se víkend.

Článek

K tomuto závěru prý Berlusconi došel tak, že se rozhlédl po lavicích v italském parlamentu. Zjistil prý, že pravicové političky jsou krásnější než levicové.

"Levice je nevkusná, dokonce i co se týče žen," cituje BBC jednasedmdesátiletého politika, proslulého i tím, že si na svém vzhledu velmi zakládá.

Pravicový předák a mediální magnát je znám mnoha slovními výstřelky a komentáři, kterých již existuje dlouhý seznam. Také tentokrát vyvolala jeho poznámka rozhořčenou reakci levého středu, jehož představitelé Berlusconiho obvinili, že je sexista.

Berlusconi tomu ale čelí slibem, že pokud vyhraje volby a stane se premiérem, jmenuje nejméně pět žen ministryněmi svého kabinetu. Berlusconiho šance na vítězství se po neúspěchu dosavadní vlády levého středu považují za poměrně vysoké.

Berlusconi si ale dokáže zadělat na problémy i s vlastní manželkou. Nedávno se jí musel veřejně omluvit za to, že okatě flirtoval s cizí ženou, připomíná BBC.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám