Hlavní obsah

Papoušci se od sebe rádi učí lidské vulgarismy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Vtipů o vulgárních papoušcích bychom našli nepočítaně. A mnohé z nich se zakládají na pravdě, protože tito opeřenci velmi rádi napodobují lidské zvuky. Nikdo neví proč jim zrovna vulgarismy jdou tak snadno. V Británii se jeden takový sprosťák dostal do útulku pro opeřence a jeho pobyt měl zhoubné následky. Za pár dní totiž vulgarismy naučil i ostatní svěřence.

Článek

„Zní to tady teď jako na staveništi mezi dělníky. Když sem člověk přijde, létají kolem jen nadávky. Prostě si tak sedí a nadávají jeden druhému, všechna možná vulgární slova – je to neuvěřitelné. Obvykle jsem velmi opatrný, než do domu přivedu jiné ptáky. Teď už vím, že tu máme tajného učitele,“ tvrdí majitel anglického útulku Geoff Grewock.

„Občas musíme nechat řvát televizi, abychom pořád neposlouchali to nadávání,“ dodal Grewock. Provinilým učitelem je papoušek ara jménem Barney, který jednou dokonce na starostku, faráře a dva policisty vykřikl: „Jděte do pr****, čarodějnice!“

Úředníky návštěva útulku Warwickshire Wildlife Sanctuary v Nuneatononu pořádně vyděsila. Nakonec sedmiletou aru izolovali a snažili se převychovat. Ale ani vyškolený odborník ji vulgárních projevů nedokázal zbavit.

„Tito ptáci se mohou dožívat i sedmdesáti let, takže je možné, že s tím budeme bojovat dalších šedesát let,“ uvedl Grewock. Barney podle odborníků dobře ví, co svými nadávkami působí – vynucuje si pozornost okolí. A o to mu právě jde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám