Hlavní obsah

V Indii se narodila holčička se dvěma obličeji

Novinky, jky
SAINI SUNPURA

Ve vesnici Saini Sunpura na severu Indie se v březnu narodila holčička se dvěma obličeji. Dle prvních zpráv je na tom holčička po zdravotní stránce dobře a tamější obyvatelé ji dokonce uctívají jako hinduistickou bohyni. Rozhodně však nejde o formu siamského dvojčete, dívka má pouze dva obličeje, jinak je její tělo zřejmě zcela normální.

Článek

Lali Singhová se těší velkému zájmu okolí, jak by také ne, když má dva nosy, dvoje ústa a čtyři oči. Jediné, čeho má na hlavě standardní počet, jsou uši. Narodila se v chudé farmářské rodině a způsobila v nejbližším okolí neuvěřitelné pozdvižení. Třiadvacetiletý otec je na svou dceru prý náležitě hrdý: "Je zcela v pořádku, jako jakékoliv jiné dítě," tvrdí Vinod Singh.

Venkov je v Indii velmi nábožensky založený a pověrčivý, není proto divu, že lidé berou narození dívky s dvěma obličeji jako zázrak. Vesnice se nachází 40 kilometrů na východ od hlavního města Dillí, a tak netrvalo dlouho, než se o narození podivné dívky dozvěděli i tam.Vesničané ji považují za ztělesnění bohyně pomsty a vítězství, které nese v hinduismu jméno Durga.

Dívka, která se v březnu narodila v Indii se dvěma tvářemi.foto: Reuters/Stringer

Dle ředitele nemocnice Saifi, kde se dívka narodila, pije Lali mléko oběma ústy a mrká všema čtyřma očima zároveň. Do jejího domova se denně scházejí desítky lidí, aby se dotkly jejích chodidel jako znak respektu, darovaly peníze a dostaly požehnání. Dle nepotvrzených informací její otec poslal žádost vládě o peníze na postavení chrámu a pomoc jeho rodině.

Není zatím jasné, zda stav dívky nepovede k dalším zdravotním komplikacím, zatím se jí ale daří dobře. Otec vzhledem k jejímu dobrému zdravotnímu stavu dokonce odmítl i CT vyšetření, které mělo určit, jestli jsou její vnitřní orgány zcela standardní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám