Hlavní obsah

Muslim se během tří minut dvakrát rozvedl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUALA LUMPUR

Muslimský byznysmen z Malajsie trhl zřejmě nepříliš chvalný světový rekord. Během tří minut se dokázal hned dvakrát rozvést. A využil k tomu kontroverzní muslimské právo, podle něhož je muž rozveden se svou manželkou tehdy, když před nějakým úředníkem vysloví třikrát po sobě slovo taláq, tedy rozvod. Další možností je ženě poslat sms zprávu s tímto slovem, muž si ale vybral klasičtější cestu.

Foto: Profimedia.cz

Muslimové se mohou se svými manželkami rozvést během vteřiny.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Roslan Ngah to oznámil médiím právě 1. dubna, takže si každý myslel, že se jedná o aprílový žertík. Jenže nakonec byl tento "žertík" doveden skutečně do konce.

Podle názoru rozvedeného se manželky velmi spřátelily a na rozvodu se domluvily, on po něm vůbec netoužil a vlastně jim vyšel vstříc, ač nerad. „Jsou jako dobré přítelkyně, ale nikdy jsem si nepředstavil, že se obě dvě společně rozhodnou se mnou rozvést,“ uvedl Ngah.

Na manželství nezanevřel

Nejprve před soudcem vyslovil taláq směrem ke své druhé ženě, pětatřicetileté Mastuře Ahmadové, poté k první manželce, šestačtyřicetileté Norhajati Ismailové. Podle soudu šaríja v Kuala Lumpur to bylo v jeho historii poprvé, kdy byly najednou rozvedeny hned dvě manželky jediného muže.

S první ženou má Ngah čtyři děti, s druhou dvě děti. Dalšího potomka má se třetí ženou, s níž se rovněž rozvedl. Přesto na manželství nezanevřel a hodlá se opět ženit. „Je to vůle boží,“ věří byznysmen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám