Hlavní obsah

Nejlepší letošní aprílové žertíky v médiích

– LONDÝN
Novinky, Famous

Viděli jste létat tučňáky? Slyšeli o tom, že se prcek Sarkozy nechá prodloužit? A četli o tom, že James Bond bude bisexuálem? Pak jste patrně narazili na média, která se připojila ke každoročním aprílovým žertíkům, či je v naivní důvěře z takových médií převzala.

Článek

Nejen televize BBC ve svém humorném klipu, ale také některé deníky otiskly 1. dubna obrázky létajících tučňáků, kteří táhnou do amazonských pralesů. Digitální úpravy jsou dnes tak dokonalé, že záběry působily naprosto věrohodně. Jen pár přírody znalých ihned vědělo, že se jedná o vtípek. Tučňáka by ani při nejlepší vůli jeho ploutvovitá křídla neunesla. Snad jedině v případě, že by se naučil levitovat.

Jiná média zase psala o novém vozidle BMW se speciální ochranou znemožňující psům čůrat na kola. Když nejlepší přítel člověka zvedne nohu u kola tohoto vozu, dostane údajně elektrický šok. Australské rádio 2UE ve svých zprávách zase uvedlo, že papež Benedikt při červencové návštěvě Austrálie bude sloužit mši pro homosexuály.

Zprávou dne Sarkozyho prodlužování

Největším hitem aprílových povyražení ale byl článek britského deníku The Sun. Ten otiskl zprávu, podle níž se chce nechat francouzský prezident Sarkozy zvětšit. Článek opatřil vyjádřením odborníka – izraelského vědce Ury Smucka – který samozřejmě nikdy neexistoval. Ten měl na švýcarské klinice vymyslet unikátní metodu prodloužení. Prezidenta by natahovali na lavici připomínající mučidla a do kolen mu píchali kalciové injekce.

Každý ortoped musel nad podobnými informacemi zelenat hrůzou, ale britští novináři podložili „pravdivost“ článku vyjádřením mluvčího francouzské vlády. Jenže žádný Luc Biggér (bigger = anglicky větší) nikdy pro úřad nepracoval.

A bulvární deníky se svezly také na údajném prohlášení nového Jamese Bonda. Herec Daniel Craig měl v jednom z rozhovorů vyjevit touhu, že by z agenta 007 rád udělal bisexuála, který by prahl po mužích stejně jako po ženách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám