Hlavní obsah

Angelina Jolie má těhotenskou cukrovku

– LOS ANGELES

Stejně jako Salma Hayeková trpí cukrovkou v těhotenství také herečka Angelina Jolie. Lékaři zjistili, že hormony z placenty potlačují produkci inzulínu v jejím těle a působí tak rozvoj těhotenského diabetu. Podobně na tom je až pět procent matek v očekávání.

Článek

Angelina je kvůli poruše nadměrně unavená a trpí neustálým pocitem žízně. „Zjistila to zhruba před měsícem. Začala kvůli tomu velmi často navštěvovat dietologa. Je jí špatně a je podrážděná, má ztěžklé tělo a je velmi slabá,“ tvrdil zdroj blízký herečce americkému magazínu Star.

Angelina by měla porodit v létě, podle všeho čeká s Bradem Pittem dvojčata. Před dvěma lety v květnu přivedla na svět jejich první biologickou dceru Shiloh Nouvel. Jinak mají společně ještě tři adoptivní potomky.

Těhotenskou cukrovku lze léčit dietou a cvičením

Těhotenská cukrovka se léčí pomocí diety a cvičení, většinou po porodu ihned vymizí. Ale někdy se může vyvinout v trvalou poruchu – diabetes typu 2.

Těhotenská cukrovka se může vyvinout v jakémkoli stadiu těhotenství. Projevuje se příliš vysokou hladinou cukru v krvi, což má za následek rychlejší růst dítěte. To vstřebává glukózu, kterou tělo nemůže využít a roste rychleji než normálně.

Když dítě extrémně naroste, má větší riziko dystokie ramínek. Jedná se o situaci, kdy ramínka novorozence uvíznou během druhé doby porodní v pánvi a může se tak vážně zkomplikovat porod.

Matce hrozí zvýšené riziko velké krevní ztráty po porodu a vyšší pravděpodobnost císařského řezu pro nepoměr mezi hlavičkou plodu a pánví. Tento stav postihuje zhruba desetinu těhotných žen.

Reklama

Související články

Angelina Jolie čeká údajně dvojčata

Spokojeností zářící Angelina Jolie (32) nepřímo potvrdila americkému magazínu Star bombastickou zprávu o svém dvojčetném těhotenství, když v rozhovoru uvedla,...

Výběr článků

Načítám